Erkend organisatie voor sociaal-cultureel vormings en ontwikkelingswerk

 Leden: 155 Ereleden: 19 Tel. +32 489.28.84.96 / +31.62.600.85.89/  Postadres: Vlasrietje 30 - 2380 Ravels-BegiŽ


"U spreekt al Grieks maar u weet het niet!"   

    Dat is de eeste Praatpunt Grieks in BelgiŽ! Dagelijks worden duizenden woorden in het Nederlands uitgesproken, die een grieks origine hebben. U wordt verassend van jouw reeds ontwikkelde taal waardigheden in grieks! In het ziekenhuis, op school, in thuis, in uw familie, overal bevindt zich de kracht van het hellenisme, de esthetica van de helleense taal waar elke woord omvat het betekenis die beschrijft. Kom op om j grieks te oefenen of te leren van niveau zero tot taal-filosofisch. Onze gemeenschap heeft tevens verband met de organisatie van verspreiding van de Helleese dus Griekse taal.


   Indien u officiŽle vertalingen nodig hebt van grieks aan nederlands of omgekeerd dan controleer het eerste als u lid bij onze gemeenschap bent! U bent niet? Geen probleem u mag helemal gratis lid-worden.
    Als lid van de Helleense Gemeenschap Turnhout-Kempen, u komt terecht van de goedkoopste vertalingen als gevolgen van onze overeenkomst met onze lid en beŽdigd vertaler Dhr. Lefteris Mistakidis. U betaald een heel vriendelijk bedrag van 25 euro per vertalingswerk, ongeacht van het aantal van de woorden en paginas. Dat is geldig voor alle documenten van burgerlijke zaken.


   Wilt u samen zingen?. Het zangkoor zal Helleense traditionele liedjes verwerken zodat om voorbereid zich om te kunnen presenteren een volledig muziek programma aan muziek festivals of bij culturele feesten en activiteiten.  Allemaal kunnen participeren ten minstens een basis niveau van de Griekse taal is vereist  voor praktische redenen. Het zangkoor bestaat van twee delen, de troubadours en de muzikanten. U mag vermelden door het inschijvingsformulier van de zangkoor van welk deel wenst u gefunctioneerd te worden.        

            Inschrijvingsformulier  .doc            Inschrijvingsformulier .pdf


    Onze vereniging heeft al op haar statuten genoteerd de visie voor fuctie van Othodoxe Kerk in Regio Turnhout. Op 14 December 2015, stuurden wij onze aanvraag aan de Zijne Eminentie Metropoliet van BelgiŽ  Athinagoras. Wij werden van hem uitgenodigd in Januari naar Brussel. Op 13 Januari 2016 ontmoetten wij de metropoliet. Het is noodzakelijk voor de uitvoering van religieuze plichten. Het trouwen en doopsels mogen hier plaats nemen en ook de gewone  ritueel van de Zondag. Wij werken verder samen voor de volgende stappen.  Wij werwachten de reacties van de directie van onze katholieke broeders. Tot heden 2017 geen beslissingen werden nog opgenomen...              
        Download anvraag       Download Foto 13-01-15         Download motivatie


   Wij organiseren de functie van Helleense school voor griekse jeugd om de mogelijkheid te hebben hun moedertaal verder schrijftelijk en modeling just te kunnen ontwikkelen, volgens de grammaticale regels van de Helleense taal. Tevens voor volwassenen ongeacht van afkomst, liefhebbers van de Griekse taal, korte cursussenkort doelgericht per onderwerp : vakantie, nieuw grieks, dialecten e.t.c. U mag de betreffende formulier downloaden, invullen en terug verzenden aan ons email adres met onderwerp, Grieks.                    

Download inschrijvingsformulier


    Regelmatig organiseren wij ontmoetingsdagen op Grote Baan 38, te Ravels of in de brouwerij (veranta) te Weelde. Iedereen is welkom, leden, vrienden, inwoners, allemal. Kennis maken, gezellig en rustig babbelen of lekker koffie en thee te drinken, muziek van onze muziekanten te horen in een warme sfeer. Nationale of traditionele gebeurtenissen samen te feesten, schaken of backgammon (Tavli) om te spelen, geinformeerd over onze activiteiten en plannen te worden. Begeleiding over uw mogelijke problemen en ondersteuning te krijgen  (juridish, sociologish en psychologish), nieuwe immigranten te welkomen en ondersteunen in hun nieuw leven. Uw comerciele activiteiten kenbaar aan ons maken. U mag ook met jouw vrienden ons te bezoeken.


     Onze vereniging organiseert jaarlijks live muziek feesten. Een grieks feest is combinatie van muziek luisteren, dansen, drinken, eten, babelen met een rijke griekse spontane manier van het wil van de ziel. Het Bouzouki, de tampouras, het grieks klarinet en de Pontische Lyra (Kemence), zijn de meeste traditionele solist instrumenten die worden bij onze feesten gespeeld. De griekse cultuur heeft een divers en breed aantaal van unieke rytmen en dansen!  De griekse muziek is gebaseerd op de byzantijnse muziek ook , het was toen een van de laatste stralende griekse periode. Zijner nog muzikanten die worden uit Griekenland uitgenodigd specifiek voor onze feesten. Er zijner heel vriendelijke prijzen!
    
affiche feest  2016       kijk eens betreffende fotos        affische feest 2017


     Onze Griekse Dans Groep is al in behandeling. Momenteel zijn wij bezig met voorbereiden van deze groep. De doel is om de personen die geintereseerd zijn om griekse dansen te leren om in toekomst als groep van onze vereniging te kunnen een aantaal van griekse traditionele dansen te presenteren alsof deelnemen aan folklore festivals van andere verenigingen, organisaties of landen. Het inschrijving momenteel is niet mogelijk. Wij zijn op zoek naar gechikte leraar. Wij onderzoeken ook de mogelijkheden om te kunnen beschiken van eigen traditionele griekse klederdracht.

 


 

   Wij organiseren tevens info avonden waarbij wij presenteren verschillende culturele, sociale, filosofische, religieuze of gezondheidsonderwerpen en  kwesties te analyseren met onderzoek en conclusies waar de mens wordt geholpen. Onze presentators zijn leden of ereleden van onze vereniging van een universitair onderwijs. De deelnemers kunnen aan het einde van de toespraak of de presentatie, vragen stellen of hun opinies te vermelden door een creatieve dialoog. De conclusies van de info-avonden mogen gepubliceerd worden. Wilt u deelnemer als bezoeker dan volg onze nieuws! Wilt u als presentator een thema voorstelen? Dan neem rust met ons contact via email!

   

Helleense Gemeenschap Turnhout-Kempen © 2019. All Rights Reserved